Hava durumu widget ekleme
Thumb

Kremalı Mantar Çorbası

Malzemeler

  • 15-20 adet mantar (Tercihan kestane mantarı ve dilimlenmiş))
  • 6 yemek kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 adet soğan (Yemeklik doğranmış)
  • 1 adet küçük boy kereviz (Küçük doğranmış)
  • 1 çay kaşığı kuru kekik
  • 1 çay kaşığı mercanköşk
  • 4 su bardağı tavuk suyu
  • 1 su bardağı krema
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • Nasıl Yapılır

    1. Uygun bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı ve kerevizi ekleyip yaklaşık 4-5 dakika soteleyin. Mantarı, kekik ve mercanköşkü ilave edip mantarlar yumuşayana kadar yaklaşık 10-15 dakika sotelemeye devam edin.
    2. Sebzelerin üzerine unu serpin ve hafif kokusu çıkana kadar yaklaşık 2 dakika karıştırın.Tavuk suyunu ilave edin ve çorba kaynamaya başladıktan sonra ateşi kısın. Sebzeler yumuşayıp kıvam alana kadar pişirin. Ardından kremayı çorbaya karıştırarak yavaşça ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın. Ateşten alın ve üzerine taze çekilmiş karabiber serperek servis edin.
    3. Püf Noktası
    4. Mantarın daha lezzetli olması için yıkamadan önce dış kısmını soyun ve nemli bir bezle temizleyin.
    5. Mantar temizlemenin detaylarına göz atabilirsiniz.
    6. Kavurma esnasında mantarın suyunu salmasını bekleyin. Aksi takdirde çorbanızın kıvamı bozulacaktır.
    7. Tarifin başındayken yağ miktarını doğru ayarlayın. Mantar yağını sonradan bıraktığı için, tarifteki ölçüleri kullanın.
    8. Çorba hazırlanırken ticari bulyon kullanmak yerine kendi hazırladığımız et ya da tavuk suyu kullanmak çorbanın hem besleyiciliğini arttıracak, hem de lezzetini arttıracaktır. 
    9. Çorbaya krema eklendikten sonra kesilmemesi için altını kısmak gerekmektedir. Bir taşım kaynatıldıktan sonra kapatılmalıdır.
    10. Son olarak ince kıyılmış dereotları çorbaya son aşamada eklenmelidir. Aksi takdirde rengi sararacaktır.

Thumb

Siyah Trüf Mantarlı Erişte

Malzemeler
250gr Erişte
75gr Tereyağ
50gr Eski Kaşar
Tuz & Karabiber
2 çorba kaşığı eriştenin pişme suyu
Üzeri için;
Siyah Trüf Mantarı
Önemli Not: Trüf mantarı dahil her türlü mantarı kesinlikle suda yıkayarak temizlemeyin. Biraz zahmetli de olsa, mantarı fırça yardımı ile temizlemek gerekiyor. Aksi halde mantar, tüm lezzetini yıkama suyuna bırakacaktır.

Nasıl Hazırlanıyor?

Geniş bir makarna tenceresini tuzlu su ile doldurup ocağın altını açın. Su kaynayınca erişteleri tencerenin içine atın. Beş dakika pişirdikten sonra eriştenin suyunu süzün. Pişirme suyundan bir miktar kenara alın. Tencereyi ocağa geri koyup içine tereyağı koyun. Tereyağı eriyince, içine erişteleri ve kenara ayırdığınız pişirme suyunu koyun. Hemen ardından rendelediğiniz Kars Eski Kaşarı da ilave edip, tüm malzemelerin birbirine geçmesi için iyice karıştırın. Son olarak yemeği servis tabağına aktarın, üzerine az miktarda karabiber ve incecik kestiğiniz trüfleri ilave edip, yemeğe hazır hale getirebilirsiniz. 
Afiyet olsun.