Hava durumu widget ekleme
Thumb
İstiridye Mantarı Kompostu


Thumb
Fanlar


Thumb
Kültür Mantarı

Kültür Mantarı Agaricus bisporus mantar türünün ticari olarak yetiştirilen ve yaygın olarak tüketilen bir çeşididir. Bu mantar türü birçok ülkede büyük miktarlarda üretilir ve dünya çapında popüler bir besindir. Kültür mantarları beyaz, kahverengi ve portobello dahil olmak üzere çeşitli renk ve boyutlarda gelir. 
Beyaz çeşitler en yaygın kullanılanlardır ve genellikle düz beyaz bir başlığı ve beyaz bir gövdesi vardır. Kahverengi çeşitler, beyazdan daha güçlü bir tada sahiptir ve bazen biraz daha uzun bir gövdeye sahiptir. Portobello mantarları daha iri, etli ve koyu renklidir. 
Kültür mantarı, genellikle yemeklerde kullanılan ve farklı şekillerde pişirilen bir mantardır. Çorbalar, salatalar, omletler, sandviçler, soslar ve daha birçok yemekte kullanılabilir. Ayrıca ızgara veya fırınlanmış olarak da tüketilebilir. 
Kültür mantarı düşük kalorili ve yağlı bir besindir. Ayrıca protein, lif, B vitaminleri (özellikle riboflavin ve niasin), folat, demir, potasyum ve diğer bazı mineralleri içerir. Yetiştirilmiş mantarlar, sağlıklı bir diyetin parçası olarak değerli bir besin kaynağı olabilir. Ancak mantarın sağlığa olan faydaları tam olarak açıklanamamıştır ve kişinin beslenme düzeni ve sağlık durumu göz önünde bulundurulduğunda tüketimi önemlidir.

Thumb
Kültür Mantarı Kompostu


Thumb
Klimalar


Thumb
Kestane Mantarı

Kestane mantarıAgaricus bisporus familyasından  yenilen mantar türüdür  Marketlerde satılan kültür mantarı’nın farklı yetiştirme teknikleri uygulanarak farklı tat ve renkte üretilen hali kestane mantarı olarak adlandırılır. Beyaz kültür mantarının bir çok farklı çeşidi vardır. Bunlardan daha büyük ve koyu renkli olanları portobello mantarı olarak adlandırılır ve kestane mantarı da Avrupa ülkelerinde portobello mantarı olarak bilinir.
Kestane mantarı, ülkemizde en bol üretilen ve en lezzetli mantar türleri arasında yer alır. Neredeyse her markette kestane mantarı bulma şansınız vardır.
İlkbahar ve sonbahar aylarında çayırlık alanlarda bolca bulunur. Tip olarak beyaz kültür mantarına çok benzemekdir ve ticari olarak yetiştirilmeye başlanmıştır.

Thumb
Kestane Mantarı Kompostu


Thumb
Otomasyon Pano Sistemleri


Thumb
İstiridye Mantarı

İSTİRİDYE MANTARI 
Kavak mantarı, Pleurotus ostreatus, yaygın bir yenilebilen mantar türüdür. İlk kez Almanya'da I. Dünya Savaşı sırasında geçim sağlamak amacıyla ekimi yapılmıştır ve şu anda dünya çapında ticari bir besin olarak üretilmektedir.

Thumb
Kral (Eryngii) Mantarı Kompostu


Thumb
Kompost Yerleştirme Alanları


Thumb
Eryngii (Kral) istiridye mantarı

Kral İstiridye mantarı, istiridye ailesindeki en büyük mantar olduğu için muhtemelen ‘kral’ olarak anılır. Pişirildiğinde etli bir doku ve güçlü umami lezzet profili sunan kalın beyaz sapı/dili ile bilinir. Bu nedenle vegan ve bitki bazlı yemeklerde sıklıkla et yerine kullanılır.
Hazırlama ve Pişirme
Ham haliyle, King İstiridye mantarının aroması çok azdır veya hiç yoktur, ancak etin, özellikle de sapın bileşimi, onu pişirildiğinde diğer bileşenlerin lezzetlerini emmek ve almak için en iyilerden biri yapar. Pişirildiğinde bozulmayan ve genellikle ‘etli’ bir dokuya sahip olarak tanımlanan sıkı bir eti vardır. Bu nedenle Kral İstiridye mantarı, bitki bazlı tarif çeşitleri için en popüler et ikamelerinden biridir. Yeterince büyümesine izin verilirse, gövde bir barbeküde ızgaraya bile dayanabilir. Çiğ yerseniz, King Oyster mantarının daha küçük versiyonları, daha büyük muadillerinden biraz daha güçlü bir tada sahip olma eğiliminde olduklarından tavsiye edilir.
Çok yönlü bir mantardır ve çeşitli şekillerde hazırlanabilir. En sevilen hazırlama yöntemleri arasında mantarı uzunlamasına ikiye bölmek, etin düz tarafını çizmek ve ızgara yapmak ya da sapını birkaç santim kalınlığında dilimleyerek pişirebilirsiniz

Thumb
Şitaki Mantarı Kompostu


Thumb
Kompost Isı Ölçer


Thumb
Şitaki mantarı

Şitaki mantarı, Shii ağacından toplanan lezzetli bir mantar türü. Kelime anlamı "Lezzetli, hoş kokulu mantar" dır. Uzakdoğu mutfağının önemli bir öğesidir

Thumb
Reishi Mantarı Kompostu


Thumb
Karbondioksit Ve Azot Ölçer


Thumb
Kuzugöbeği Mantarı

Çam ormanlarından; Toroslardan başlayarak Akdeniz, Ege, Karadeniz ve Doğu Anadolu ormanlarından toplanır. Nadir bulunan bir mantar türüdür. Besin değerleri oldukça yüksektir. Şubat ve Haziran aylarının ortasına kadar taze ürünü bulunabilir. Kurutulmuş ve dondurulmuş olarak da tüketilebilir. Türkiye ormanlarından çıkan Kuzugöbeği mantarı bu türün dünyada aroması itibariyle en çok kabul gören ve aranan mantarlarındandır. Şeflerin tercih ettiği ve aradığı en özel mantarlardan biridir.

Thumb
Aydınlatma Sistemleri


Thumb
Kanlıca Mantarı

Çam ormanlarından toplanır. Türkiye’de en çok bilinen yaban mantarı türüdür. Sonbaharda, kış aylarına doğru yoğun yağışlar ardından çıkmaya başlar. Ülkemizin çoğu bölgelerinde köylüler tarafından toplanıp, tüketilir. Özellikle Kastamonu yöresinde görülür. Avrupa’da ise İspanya’da yoğunlukla tüketilir. Yöresel halk kışın topladığı Kanlıca mantarlarını turşu olarak sofralarında yer verir.

Thumb
Nemlendirme Sistemleri


Thumb
Sarı Kız Mantarı

Meşe ve çam ormanlarından toplanır. Haziran-Temmuz ayları taze ürün için uygun sezondur. Çoğunlukla Ekim ayında da kısa bir süre toplanabilir. Dünyada Doğu Avrupa ülkelerinde, ülkemizde ise yoğunlukla Karadeniz bölgesinde bilinir ve tüketilir. Şekli ve renginden dolayı bu yörelerde sarı kız ve ‘’kaz ayağı’’ ismiyle bilinir. Her mevsim kurutulmuş ve dondurulmuş olarak da tüketilir. Dondurulmuş mantarlarımız soğuk zincir içerisinde, özel ambalajında size ulaşır.

Thumb
Taze Padişah Mantarı

Meşe ormanlarından toplanır. Eylül ayının ikinci haftasında çıkmaya başlar; Kasım ayı sonuna kadar görülür. Sezar, gelincik ve yumurta mantarı olarak da yöresel isimleri vardır. Bu mantarın sadece kafa kısmını zeytinyağı ve limonla soslayıp çiğ olarak da tüketebilirsiniz. Salatalara dilimleyebilirsiniz. Doğada kendi beyaz kesesinde oluşur; bu kese içerisinde açılarak büyür. Toplandıktan sonra da büyümeye devam eder. Kesesinin zamanla açtığını gözlemleyebilirsiniz.

Thumb
Sığır Dili Mantarı

Meşe ve kayın ormanlarından toplanır. Şapkasının altındaki pütürlü yüzeyi nedeniyle bu isimle bilinir. Hoş kokulu, gevrek bir mantar türüdür. Sonbaharda, yağışların ardından çıktığı görülür. Her mevsim kurutulmuş ve dondurulmuş olarak da tüketilir.

Thumb
Porçini Mantarı

Meşe ve kayın ormanlarından toplanır. Mevsimi genellikle Eylül ayının ikinci haftası ve Kasım ayının ikinci haftasına dek devam eder. Tüm dünya mutfaklarında bilinen bir mantar türüdür; özellikle İtalyan mutfak kültüründe çok sık kullanılır. Pizza, makarna, risotto gibi İtalyan mutfağı lezzetlerine çok yakışır. Soslarda yoğunlukla kullanılan mantar türüdür. Her mevsim kurutulmuş ve dondurulmuş olarak da tüketilir.

Thumb
Borazan Mantarı

Mese gibi genis yaprakli agaçlarin oldugu ormanlardan toplanir. Seklinden dolayi borazan ve ‘’trompet mantari’’ olarak bilinir. Siyah yapisi dolayisiyla ormanlarda iyi gizlenebilirler. Ekim ayi itibariyle Aralik ayi sonuna kadar taze ürününe ulasilabilir. Her mevsim kurutulmus ve dondurulmus olarak da tüketilir.

Thumb
Trüf mantarı

Trüf mantarı, Meşelik alanlarda, meşe ağaçlarının köklerinde, 5 ile 20 cm toprak derinliğinde yetişen, kokulu ektomikoriza cinsi bir mantardır, Akdeniz bölgesinde bilinir olmasıyla beraber dünyanın birçok bölgesinde bulunmaktadır.

Thumb
Reishi mantarı

Reishi mantarı Çin'de ölümsüzlük mantarı olarak adlandırılır. Anavatanı Çin, Japonya ve Kore olan mantarın geleneksel tıpta tedavi ve beslenme amaçlı kullanılır. Çin'de ilk endüstriyel ilaç üretimi çalışmalarında Reishi mantarının gizemli bir içeriğe sahip olduğu, insan vücudunun organ fonksiyonlarını geliştirdiği ve yaşamı uzatmak için güçlendirici bir etkiye sahip olduğunu gözlemlemişlerdir. Günümüzde, gıda takviyesi olarak yapay yetiştiriciliği yapılan mantarın etken madde içeriği ilaç ve eczacılık sektöründe kullanımı öngörülür.

Thumb
Enoki mantarı

Kış mantarı veya Flammulina velutipes, uzun ve beyaz bir mantar türüdür. Mantar, hackberry ağacının kütüklerinde, kül, dut ve hurma ağacı gibi diğer ağaçlarda doğal olarak yetişmektedir. Mantar, özellikle Uzak Doğu mutfaklarında kullanılmaktadır