Hava durumu widget ekleme
Thumb

Eryngii (Kral) istiridye mantarı

Kral İstiridye mantarı, istiridye ailesindeki en büyük mantar olduğu için muhtemelen ‘kral’ olarak anılır. Pişirildiğinde etli bir doku ve güçlü umami lezzet profili sunan kalın beyaz sapı/dili ile bilinir. Bu nedenle vegan ve bitki bazlı yemeklerde sıklıkla et yerine kullanılır.
Hazırlama ve Pişirme
Ham haliyle, King İstiridye mantarının aroması çok azdır veya hiç yoktur, ancak etin, özellikle de sapın bileşimi, onu pişirildiğinde diğer bileşenlerin lezzetlerini emmek ve almak için en iyilerden biri yapar. Pişirildiğinde bozulmayan ve genellikle ‘etli’ bir dokuya sahip olarak tanımlanan sıkı bir eti vardır. Bu nedenle Kral İstiridye mantarı, bitki bazlı tarif çeşitleri için en popüler et ikamelerinden biridir. Yeterince büyümesine izin verilirse, gövde bir barbeküde ızgaraya bile dayanabilir. Çiğ yerseniz, King Oyster mantarının daha küçük versiyonları, daha büyük muadillerinden biraz daha güçlü bir tada sahip olma eğiliminde olduklarından tavsiye edilir.
Çok yönlü bir mantardır ve çeşitli şekillerde hazırlanabilir. En sevilen hazırlama yöntemleri arasında mantarı uzunlamasına ikiye bölmek, etin düz tarafını çizmek ve ızgara yapmak ya da sapını birkaç santim kalınlığında dilimleyerek pişirebilirsiniz